06 121 438 76 info@boerensport.nl

Over ons

Over Boerderij Verhaar

Boerderij Verhaar is gebouwd in 1914. Vroeger werd hier op een ambachtelijke wijze kaas gemaakt. Tegenwoordig staat de boerderij in het teken van boerensport en andere gezellige activiteiten. 

Op de agrarische en recreatieve boerderij is van alles te doen. Ravotten in het weiland tijdens boerensport, heerlijk relaxen op de camping, steppen in de omgeving, het spelen van Oudhollandse spellen, knuffelen met de dieren, vergaderen, kookworkshops volgen, schilderen, spelen op het erf. Alles is mogelijk voor jong en oud.

Mooi polderlandschap en een prachtige natuur

Naast de vele activiteiten is de natuur prachtig. De boerderij ligt in het Groene Hart op 500 meter van de  Nieuwkoopse Plassen. Hier kan je al varend achter alle geheimen van het moeras komen, wandelen door dit prachtige natuurgebied of op zoek gaan naar wilde moerasvogels. Om de boerderij heen liggen uitgestrekte weilanden en op de boerderij zelf is er een bijenrand aangelegd (een rand met allerlei prachtige bloemen). Hier komen naast bijen allerlei verschillende insecten op af. Deze rand wordt, naast dat het een prachtig gezicht is, gebruikt voor educatieve doeleinden.

Kaasmakerij

Vroeger werd er kaas gemaakt op de boerderij. De koeien werden twee keer per dag gemolken. Van een groot deel van de dagverse rauwe melk werd kaas gemaakt. Door de melk verder niet te behandelen behield deze zijn natuurlijke eigenschappen. Hier werd op een ambachtelijke manier heerlijke kaas van gemaakt.